Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ami eddig történt velem

Ami eddig történt velem...

 

Jelentem 1984.11.15-én megszülettem Székesfehérváron. Már akkor is énekeltem, hogy „oáoá” és kezem,-lábam járt. Pedig még zene se szólt.

Teltek- múltak az évek. Még azt sem tudtam melyik a bal és jobb kezem, de már riszáltam minden zenére. 

 Amint megtanultam írni és olvasni, na meg persze a felvevő lejátszót kezelni, elkezdtem felvenni kedvenc videó klipjeim és az 55 cm-es tv tanárom által elsajátítottam a klipben látott tánc mozdulatokat.

179084_190274377651728_100000075001051_721369_2477989_n.jpg

 8 évesen (1992)  már tanáraim kértek fel, hogy a sulis rendezvényekre készítsem fel osztálytársaimat, barátaimat általam összeállított koreográfiával. Tehát büszkén mondhatom, hogy már akkor „tanár bácsi” lettem. Ki –Mit Tud műsorokba neveztem és helyezéseket értem el szólóban, saját koreográfiámmal. A hip-hop stílus végig kísérte egész általános iskolai pályafutásomat.

Miután középiskolás lettem, akkor kezdtem el foglalkozni a hip-hop mellett a breakdance-el.

Természetesen itt is a „jó öreg tv tanárom” segített sokat és mutatta meg nekem újra és újra a begyakorolandó alap mozdulatokat. Láttam azt, hogy emberek a fejükön pörögnek és ez nagyon megtetszett, mert „új szemszögből” láthattam a világot. Nyomait ma is viselem. Fejem teteje kissé megkopott már.

 kep8.jpgEleinte csak eljártam versenyekre és figyeltem, tanultam belőle. Majd haza mentem és az utcán télen is egy konyhai linoleum darabon gyakoroltuk az alap mozdulatokat (kézen állás) , ugra-bugráltunk. Egyik versenyen megkérdezték Tőlünk, hogy „Miért nem álltok be?”.  Mi még annyira kezdők voltunk, hogy álmunkban se gondoltuk, hogy a versenyre járó, majd nem már profinak számító táncosokkal együtt breakdancelhetünk. Sokat tanultunk Tőlük egy barátommal.

 Mellette természetesen a hip-hop-ot se hanyagoltam el.  A Real Action Hip-hop tánciskolába jártam. Mindig az első sorban voltam és előfordult néha, hogy 1-1 órát én tartottam meg. Crazy dance team néven indultunk az első Fejér megyei diáknapon (táncverseny), ahol első helyezést értünk el. A csapat szét oszlott.

 2 – 3 év breakdance tanulás után alakítottunk egy csapatot Up Rock Style Break és Hip-hop tánccsoport néven. Először egy barátommal ketten léptünk fel. Majd a csoport 5-6 főre bővült.

 Iskolákba jártunk fellépni. 2005-ben pedig az Országos Versenytánc Bajnokság rendezvényén léptünk fel Székesfehérváron. Ez egy latin-amerikai táncverseny volt és a szünetben a csapattal breakeltünk.. Versenyekre is jártunk fellépni. Csak felsorolásként megemlítenék párat:

 

2004/05      Breakdance - Road Show – Mezőkövesd

2004            Breakjam - Balatonalmádi

2003-2004  Breakjam - Dunaújváros

2003/08      Breakdance - Repülőnap - Börgönd

2003            Breakjam – Győr

2002/10        Breakdance, Hip-Hop - Divatbemutató

                     Hajógyári-sziget –Budapest 

 

Elkezdtem táncoktatással foglalkozni. Break és hip-hop-ot oktattam. Már 2002-ben végzős diákokat készítettem fel a szalagavatóra.

Mivel sokan láttak minket az utcán breakelni egy statiszta felkérés is ez által érkezett 2004-ben (Breakdance, Hip-Hop). Videóklippett forgattunk-Dowhatsyoulike underground zenei együttessel.

 

Egyik alkalommal (2005) néztük barátaimmal a Viva Zene tv-t és megláttuk a reklámot, hogy táncverseny lesz. Nem akartam jelentkezni, de a barátaim unszolására beadtam a jelentkezésem a Táncrekació 2 című tv műsorba hip-hop-al. Itt több fordulón túl jutottam.

S a Viva Zene tv-nek köszönhetően pár hónapra rá megkeresett a RapSzínHáz társulat, aki tagokatkep1.jpg toborzott épp. S ez hozta meg nekem a legnagyobb változást az életembe. Előtte az éneklés annyira nem foglalkoztatott. Megismerkedtem Vastag Csabával (2010. Mister X-Faktor) és Mészáros Árpád Zsolttal (a budapesti Operettszínház musical színésze). Sokat tanultam Tőlük. Csabi tanított énekelni és én pedig Őt táncolni. Nagyon jó barátok lettünk és így a mai napig vannak közös fellépéseink. Lecseréltem a susogó  gatyát a bőrnadrágra. Lefordítva itt döntöttem el, hogy énekes leszek.

 

Na akkor visszatérve a RapSzínHázhoz (2004-2007). Elkészítettük a RapCity című musicalt,

 

 

amit láthattatok Dunaújvárosban, Szekszárdon, Budapesten (Jövő Háza). Ez egy drogprevenciós darab volt. Amin keresztül bemutattuk a mindennapokat és a fiatalok életét.  A drog veszélyeit, hatásait az emberi szervezetre, viselkedésre. Új műfajt teremtettünk, mely sikeresen ötvözi a zene, a tánc és a színház elemeit.   Videó klippünk is készült. A break táncos elemeket én állítottam össze és tanítottam meg a többieknek. Mind emellett akrobatikával is foglalkoztunk. Kivettem a részem itt is a “tanításban”.A társulat feloszlott.

 

Ekkortájt (2006 október) indult az 56 csepp vér című rockmusical szereplőválogatása. RapSzínHázon keresztül részt vettem egy statisztaválogatáson. Orosz és polgár háborús katonaként tüntem fel a darabban.

 

Mint már annyiszor életemben természetesen ismét ki kellett próbáljak valami újat, ezért egykori táncpartneremmel részt vettem egy Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválon (2007. január) ahol a Flamencóval is megismerkedtem. Saját koreográfiát készítettünk. Táncprodukciónk címe:  Tükörben.

 

Ismételten nagy változás következett be az életemben. S már 2008-at írunk, amikora-garachico-tenerifeben-a-kanari-szigeteken.jpg is külföldre költöztem, Tenerife csodálatos, szép hely. S hát az éneklés itt sem maradhatott ki az életemből.  A Theatre Bar-ban léptem fel  saját zenés, táncos produkcióval egy olyan versenyen amit leginkább a hazai Ki-Mit-Tudhoz hasonlítanék.

Mivel előtte is énekeltem Queen dalokat. Így elmentem a “We will rock you”- rockmusical társulat castingjára. Itt ismét előjött életemben a tánc. Ugyanis koreográfiával egybe kötött Queen produkciókkal léptünk fel hotelekben, bárokban.

 

kep22.jpgMivel szeretem  a kihívásokat. Vettem a bátorságot és elmentem egy SPANYOL rock zenekar válogatására. Énekest kerestek. Ebben csak az a szép, hogy egy szót sem tudtam szinte spanyolul.  S ha ez még nem lett volna elég nehéz. Hiába vittem magammal hang alapot. Ők elkezdték játszani a saját számukat és nekem el kellett énekelnem, ahogy én azt gondolom. Ez olyan jól sikerült, hogy engem választottak a zenekar front énekesének.

 

Hosszú nyaralásom után hazatértem (2009).  Egy tatabányai társulat tagja lettem, amely egy showszínház volt. A Defektes mennyegző című kommédiás darabot adtuk elő illetve számtalan musical estünk is volt.

 

Majd 2010-ben a TV2 Megasztár 5 kórus csapatának a Vocal Starsnak lettem a157036_175997819091919_175997142425320_519487_74703_n.jpg tagja. Mivel a castingon a táncot is és az éneket is nézték, így a múltbeli tapasztalataim miatt könnyen bejutottam. Szerencsésnek mondhatom magam, mert régi barátaimmal dolgozhatok együtt, akik a RapSzínHáznak is tajgai voltak. Megemlíteném Őket név szerint is: Hegyi Balázs, Patkó Janka, Fehér Zsuzsanna. Hamarosan Vocal Stars koncert sorozat indul.

 

 

Habár a tánc kicsit kiesett az életemből, de a mai napig járok nyári tánctáborba tánctanárnak.

 

Amit fontosnak tartok még megemlíteni. Az pedig nem más, mint a Kristályok Fényei Alapítvány mission művészeti alapító  tagja vagyok Vastag Csabával együtt.

 

 

 

Jótékonysági koncerteken lépünk fel. Ezzel is segítve az alapítványt. Hiperaktív gyerekek különleges módszerekkel történő (figyelem lekötés) tanításának az elkötelezettje. Bővebb információt itt olvashattok: www.kristalyokfenyei.hu .

 

 

 

egyutt.jpgS hogy ne csak a munkásságomról legyen szó, hanem a hobbimról is. Gyerekkorom óta motorozok. S van egy kedvenc csapatom, akik egyben a barátaim is. www.juniorstreetfighterteam.hu/.            A félre értések elkerülése végett én csak szeretném ennyire profin csinálni. Számomra ez egy kedvenc időtöltés.

 

 

A másik hobbym a főzés. Mivel "szeretem a pocakom". Igérem egyszer csatolok egy kis kötényes, kézben fakanalas képet is .

 

 

S ha már voltál olyan kedves és vetted a fáradtságot, hogy végig olvasd eddigi életem, munkásságom főbb részeit remélem valamelyik estemen személyesen is találkozunk. Figyeld a

 www.virsinszkizoltan.eoldal.hu/cikkek/fellepesek/ menüpontot vagy iratkozz fel hírlevelünkre. 

 

 

További szép napot mindenkinek!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Profilkép


Levelezőlista


Statisztika

Online: 1
Összes: 35199
Hónap: 1129
Nap: 36